Jak przygotować jarzynkę do zupy z suszonych warzyw?

Redakcja

5 stycznia, 2024
Jarzynka do zupy z suszonych warzyw jest niezwykle smaczna i zdrowa, a może być łatwo przygotowana w domu. Poniższe kroki pomogą Ci przygotować doskonałą jarzynkę do zupy z suszonych warzyw.
  1. Przygotuj potrzebne składniki. Do przygotowania jarzynki do zupy z suszonych warzyw będziesz potrzebować 1 szklanki suszonych warzyw, 3 szklanki wody, 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki startego czosnku, 1/2 łyżeczki suszonego oregano i 2 łyżeczki startego tymianku.
  2. Umieść suszone warzywa w misce i zalej je wrzącą wodą. Odstaw je na ok. 15 minut, aby napęczniały.
  3. Wlej warzywa do garnka i dodaj sól, cukier, oliwę z oliwek, czosnek, oregano i tymianek.
  4. Zagotuj jarzynkę na wolnym ogniu i gotuj przez około 15-20 minut, aż warzywa będą miękkie.
  5. Wyłącz ogień i gotową jarzynkę przelej do miseczki. Gotowe!
Dzięki powyższym krokom możesz przygotować smaczną jarzynkę do zupy z suszonych warzyw w domu. Jest to szybki i prosty sposób na dostarczenie dodatku pełnego smaku i zdrowia do Twojego codziennego posiłku.

Polecane: