- Przygotuj potrzebne składniki. Do przygotowania jarzynki do zupy z suszonych warzyw będziesz potrzebować 1 szklanki suszonych warzyw, 3 szklanki wody, 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki startego czosnku, 1/2 łyżeczki suszonego oregano i 2 łyżeczki startego tymianku.
- Umieść suszone warzywa w misce i zalej je wrzącą wodą. Odstaw je na ok. 15 minut, aby napęczniały.
- Wlej warzywa do garnka i dodaj sól, cukier, oliwę z oliwek, czosnek, oregano i tymianek.
- Zagotuj jarzynkę na wolnym ogniu i gotuj przez około 15-20 minut, aż warzywa będą miękkie.
- Wyłącz ogień i gotową jarzynkę przelej do miseczki. Gotowe!
Kulinarne odkrycia – nowe pomysły na pyszne posiłki
Codzienne gotowanie może być wyzwaniem, zwłaszcza gdy...