środa, 21 marca 2018

Croissant z awokado i jajkiem

Kolejna szybka propozycja na śniadanie gdzie możemy wykorzystać gotowe rogaliki francuskie. Jeśli do tego ładnie je podamy to mogą być częścią Wielkanocnego śniadania. 

Polecam!
Składniki :
* croissant
* 1/4 awokado
* sok z cytryny 
* 1 jajko
* łyżka oleju z pestek winogron
* sól, pieprz
* rzeżucha 
* opcjonalnie pomidorki koktajlowe, nasiona słonecznika i świeża bazylia

Przygotowanie :
Rozgrzać olej i usmażyć jajko sadzone. Rogalika przeciąć na pół i posmarować awokado. Delikatnie skropić sokiem z cytryny. Położyć ciepłe jajko. Dobrze przyprawić. Posypać rzeżuchą. Podawać z pomidorkami.




1 komentarz:

  1. takie śniadanie to ja zjadłabym ze smakiem! :)

    OdpowiedzUsuń