poniedziałek, 22 maja 2017

Drożdżowe racuchy z jabłkami i kokosem

Kto z Was lubi śniadania na słodko? U mnie takie bywają bardzo rzadko niestety. Dlatego teraz skorzystałam z okazji i przygotowałam przepyszne racuchy z jabłkami i wiórkami kokosowymi. Polecam!

Składniki :
* 2 jajka 
* 400g mąki pszennej 
* łyżeczka świeżych drożdży 
* 3 łyżki cukru trzcinowego 
* 150ml mleka
*2 jabłka 
* 100g wiórek kokosowych 
* olej do smażenia 
* cukier puder

Przygotowanie :
Jajka rozetrzeć z cukrem. Dodać pokruszone drożdże i 150ml ciepłego mleka. Wymieszać z mąką. Jabłka pokroić w cienkie plasterki. Dodać do ciasta razem z wiórkami. Smażyć racuchy na dobrze rozgrzanym oleju. Odsączyć. Posypać cukrem pudrem.

 

5 komentarzy:

  1. racuchy to smak mojego dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne placuszki, najświeższym powietrzu na pewno smacznie się je zajada :)

    OdpowiedzUsuń