piątek, 17 lutego 2017

Błyskawiczny piątek - Ryż z warzywami

Kolejny piątek i moja kolejna błyskawiczna propozycja dla Was. Tym razem ryż z warzywami. Idealne sycące danie, ale możemy potraktować je jako sałatkę bądź dodatek do kotleta. Polecam!


Składniki :
* 2 torebki ryżu
* groszek zielony mrożony 
* 2-3 marchewki
* puszka kukurydzy
* sól, cukier
* 2 łyżki masła
Przygotowanie :
Ugotować ryż w osolonej wodzie. Marchewkę pokroić w kostkę i razem z groszkiem ugotować. Dodać sól i cukier do smaku. Warzywa odsączyć i wymieszać z kukurydzą. Rozpuścić masło, przesmażyć ryż razem z warzywami. Podawać na ciepło.
 

3 komentarze:

  1. taki ryż bardzo lubię i dość często robię z różnymi warzywami :)

    OdpowiedzUsuń