poniedziałek, 5 grudnia 2016

Domowe frytki z oregano

Frytek to u mnie nie było już bardzo, bardzo długo. Jakoś nie było czasu ich przygotować, a te z oregano smakują najlepiej. Do tego majonez obowiązkowo. Kto też je frytki z majonezem?

Składniki :
* 2 kg dużych ziemniaków
* olej rzepakowy do smażenia 
* łyżeczka suszonego oregano
* różowa sól himalajska 
Przygotowanie :
Ziemniaki obrać, pokroić na frytki. Ziemniaki obgotować przez 5 minut. Odlać wodę, wyłożyć frytki na ręcznik papierowy. Zagrzać olej i partiami smażyć frytki z obu stron na złoty kolor. Przyprawić solą i oregano. Podawać z majonezem. 
 

2 komentarze:

  1. no to szykuj! wpadam, zaraz na obiadek!

    OdpowiedzUsuń
  2. ja wolę z ketchupem :) a frytki jem bardzo rzadko.

    OdpowiedzUsuń