poniedziałek, 26 grudnia 2016

Ciasto Kinder Country

Przepis na to ciasto dostałam od koleżanki z pracy i mimo, że dzielnie trzymam się nadal bez słodyczy to na kawałek tego ciasta się skusiłam. Jest przepyszne i każdemu polecam jego przygotowanie. 

Składniki :
* 2 śmietany kremówki 
* 250g serka mascarpone
* duża paczka herbatników
* 2 białe czekolady
* 2 mleczne czekolady
* 3 szklanki płatków pszenica z miodem

* 2-3 garście płatków do dekoracji  

Przygotowanie :
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jedną kremówkę ubić, dodać mascarpone i przestudzoną białą czekoladę. Wymieszać całość z płatkami. Blaszkę wyłożyć herbatnikami a na herbatniki masę. Rozsmarować masę i przykryć herbatnikami. Rozpuścić mleczną czekoladę. Ubić drugą kremówkę. Wymieszać z czekoladą i wyłożyć masę na herbatniki. Ciasto posypać płatkami i schłodzić około 2-3 godziny w lodówce. Najlepiej jednak zostawić ciasto na całą noc.


2 komentarze:

  1. to ciacho mam na swojej liście do zrobienia i czeka na odpowiednią okazję gdyż na codzień nie jem słodyczy, a na święta dobrałam inne menu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię takie ciasta :)
    Martuś, wszystkiego cudownego na Nowy Rok :***

    OdpowiedzUsuń