poniedziałek, 21 listopada 2016

Tatar ze śledzia

Lubimy śledzie i teraz przed Świętami testuję kilka nowych przepisów. Tatar ze śledzia to fajnie podana przekąska nie tylko na wigilijny stół. Idealnie sprawdzi się na nadchodzące Andrzejki. Polecam!

Składniki :
* 200g filetów śledziowych z zielonymi oliwkami i kaparami SEKO
* czerwona cebula
* ogórek kiszony  
* oliwki zielone 
* łyżka oleju rzepakowego
* sól, pieprz do smaku
Przygotowanie :
Wszystkie składniki tatara posiekać w drobną kostkę. Ułożyć w małych miseczkach. Przyprawić, polać olejem i posypać koperkiem. Podawać z chlebem posmarowanym masłem.
Wpis powstał przy współpracy z firmą :  
http://www.sekosa.pl/

Serdecznie zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy, do zaglądania na FB, oraz do podpatrzenia przepisów, które znajdziecie tutaj.
  

4 komentarze:

  1. bardzo fajny tatar :) kiedyś coś podobnego robiłam z wędzonym łososiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nawet z najlepszymi i najbardziej czystymi śledziami boję się takiego tatara.

    OdpowiedzUsuń