piątek, 19 sierpnia 2016

Błyskawiczne piątki - Grillowane kwiaty cukinii

W tym roku dość często przygotowywałam kwiaty cukinii.  Są pyszne i błyskawicznie można je przygotować na różne sposoby - w cieście i faszerowane. Tym razem zrywałam malutkie cukinie z kwiatem i grillowałam je z dodatkiem soli himalajskiej i oregano. Rewelacja! Polecam każdemu spróbować tego cuda!

Składniki :
* kilka małych cukinii wraz z kwiatem
* sól himalajska
* oregano suszone
* łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie :
Cukinie przyprawić, polać oliwą i odłożyć na 20 minut do lodówki. Układać cukinie na tacce do grilla, grillować po 5-7 minut z obu stron tak by nadal były chrupiące. Podawać z sosem czosnkowym.

5 komentarzy:

  1. A ja nigdy tak podanej cukinii nie jadłam.
    Udanego weekendu kochana:)

    OdpowiedzUsuń
  2. kwiatów cukinii jeszcze nie miałam okazji jeść.

    OdpowiedzUsuń
  3. ojej :D cudna! a kwiatki tez można zjadać?

    OdpowiedzUsuń