środa, 15 czerwca 2016

Skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełek z grilla nie lubiłam wcale. Zawsze się przypalą z wierzchu a mięso nie dopiecze. Nie wiem co robiłam źle, ale znalazłam sposób na mega dobre skrzydełka i można je zrobić na grillu jak i w piekarniku czy na patelni. Chcecie przepis? A proszę bardzo!

Składniki :
* 12 skrzydełek z kurczaka 
* 3 łyżki soli himalajskiej
* 3 szklanki wody
* ulubione przyprawy
Przygotowanie :
Skrzydełka umyć, odciąć lotki i zalać wodą wymieszaną z solą. Odstawić na całą noc. Przyprawić ulubionymi ziołami - u mnie ostra papryka, oregano i czosnek granulowany. Piec na grillu po 10 minut z każdej strony, na złoty kolor.
 

4 komentarze:

  1. Uwielbiam ostre jedzenie, tak samo jak słodkie! Pozdrawiam i zapraszam na moje przepisy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam bardzo ostre potrawy:)
    ściskam kochana:)

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszny sposób na mięsko :)

    OdpowiedzUsuń