poniedziałek, 7 marca 2016

Sosy FOLWARK - Jajka w sosie wiosennym

Propozycje na stół wielkanocny będą teraz pojawiać się coraz częściej, bo święta tuż, tuż. Dzisiaj znajdziecie tutaj propozycje na jajka. W kremowym sosie majonezowym. Musicie koniecznie spróbować czy i Wam posmakują.

Składniki :
* 5 jajek
* 3 łyżki majonezu kremowego Folwark
* łyżka jogurtu greckiego
* pęczek rzodkiewek
* pęczek szczypiorku
* pół ogórka zielonego
* sól, pieprz do smaku

Przygotowanie :
Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Przeciąć na pół i ułożyć na talerzu. Szczypiorek drobno posiekać, ogórka i rzodkiewki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Warzywa przyprawić. Dobrze wymieszać z jogurtem i majonezem. Polać sosem jajka. Podawać od razu.


2 komentarze:

  1. Wspaniały pomysł na wiosenne/wielkanocne śniadanko:)
    ściskam kochana

    OdpowiedzUsuń