środa, 30 września 2015

Papryka faszerowana z fetą

Szybki obiad na ciepło, ciekawa przekąska bądź kolacja. Jest wiele opcji podania papryki faszerowanej. Dzisiaj będzie z mięsem z indyka, suszonymi pomidorami i oczywiście z fetą.

Składniki :
* 2-3 czerwone papryki
* łyżka oliwy z oliwek
* 350g mięsa mielonego z indyka
* cebula
* ząbek czosnku
* 7-8 suszonych pomidorów 
* 100g ryżu białego lub brązowego
* 50g sera feta
* ulubione zioła - u mnie oregano
* sól, pieprz do smaku 

Przygotowanie :
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Mięso usmażyć na oliwie razem z cebulą i czosnkiem. Przyprawić, dodać suszone pomidory. Farsz wymieszać. Paprykę wydrążyć - nadziać, posypać fetą i zapiekać przez 20 minut. Podawać na ciepło, chociaż i na zimno smakuje pysznie jako przekąska.

 

6 komentarzy:

  1. Lubię Twoje przepisy, bo zawsze coś fajnego wymyślisz i to zawsze jest smaczne :) Papryki nadziewane mięskiem - pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chodzi za mną od bardzo dawna taka papryczka:)
    ściskam cieplutko kochana

    OdpowiedzUsuń
  3. muszę zrobić faszerowaną i w tym sezonie paprykowym :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna propozycja :-) lubię nadziewaną papryczkę :-)

    OdpowiedzUsuń