środa, 1 lipca 2015

Rzodkiewkowa mizeria

Idealny dodatek do letnich obiadów. Pasuje do młodych ziemniaków z koperkiem i kawałkiem ulubionego mięsa. Spróbujcie też klasycznej mizerii

Składniki :
* pęczek rzodkiewek 
* pół szklanki gęstej śmietany 18%
* sól, pieprz

Przygotowanie :
Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić, odstawić na pół godziny. Przyprawić pieprzem, wymieszać ze śmietaną.

9 komentarzy:

  1. Mam pełno gigantycznych rzodkiewek, więc wykorzystam dzisiaj ten przepis. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale fajny pomysł! Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mizeri w takim wydaniu nie jadłam. A wygląda pycha. Ściskam mocno kochana :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam, tylko że ja mieszam śmietanę z jogurtem naturalnym w stosunku 1 do 1

    OdpowiedzUsuń
  5. Rzodkiewkowej mizerii to ja jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. fajny pomysł na dodatek do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawy pomysł na zamiennik mizerii z ogórków:)

    OdpowiedzUsuń