wtorek, 2 czerwca 2015

Szparagi z jajkiem sadzonym i chrupiącym boczkiem

Sezon na szparagi trwa, cieszę się bo je uwielbiamy i często goszczą u mnie na stole. Czy jako dodatek do obiadu, z makaronem czy tak jak tutaj wersja śniadaniowa z jajkiem sadzonym. Każdej musicie koniecznie spróbować. 

Składniki :
* pęczek zielonych szparagów 
* 3 jajka 
* 2 plastry boczku wędzonego 
* sól, pieprz

Przygotowanie :
Szparagi ugotować al dente. Boczek pokroić w drobną kostkę, przesmażyć. Na boczku usmażyć sadzone jaja. Ułożyć szparagi na talerzu, podawać z jajkiem. Ewentualnie przyprawić do smaku. 

5 komentarzy:

  1. mniam! :) również szparagi teraz u mnie rządzą, razem z truskawkami, rabarbarem i młodą kapuchą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Twoje szparagi wyglądają pysznie, bardzo fajny przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj Martuniu, ale ty nam dogadzasz:) Wspaniale wyglądają!
    buziaki ślę

    OdpowiedzUsuń