środa, 3 czerwca 2015

Łosoś grilowany w papilotach

Ryba z grilla jest pyszna. Moja zawsze z nutą cytryny i koperku. Taką uwielbiamy i taka na grillu ląduje i tym razem. Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze przecież. Smacznego!

Składniki :
* łosoś surowy
* 2 cytryny
* pęczek koperku 
* sól, świeżo mielony czarny pieprz 
* łyżka masła 

Przygotowanie :
Łososia kroimy na porcje. Każdy kawałek układamy na folii, dodajemy odrobinę masła, przyprawy, sok z cytryny i posiekany koperek. Związujemy w papiloty i grillujemy przez 15 minut. Podajemy na ciepło z plasterkami cytryny i świeżym koperkiem. 

5 komentarzy:

  1. Jutro planuję grilla ale nie kupiłam łososia... szkoda, bo bym na pewno go zrobiła... następnym razem!
    Całuski i milutkiego weekendu kochana:)

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam! :) po prostu pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie przepadam za łososiem XD

    OdpowiedzUsuń