poniedziałek, 22 czerwca 2015

Łopatka duszona w sosie barbecue

Dzisiaj znajdziecie propozycję obiadową. Pyszne mięsko, idealnie doprawione. Danie syte, idealne na to nasze lato - u mnie deszcz za oknem niestety. Także zajadamy się tak przygotowanym obiadem i uciekamy do pracy.


Składniki :
* 0,5kg chudej łopatki
* 2 cebule
* ząbek czosnku
* 4 łyżki sosu barbecue Folwark 
* łyżka oleju rzepakowego  

Przygotowanie :
Mięso pokroić w plastry, dodać sos barbecue, olej i drobno posiekany czosnek. Odstawić na pół godziny do lodówki. Przesmażyć mięso, dodać pokrojoną w piórka cebulę, podlać szklanką wrzątku i dusić do miękkości. U mnie mięsko podane z ziemniakami oraz szparagami.

6 komentarzy:

  1. Pyszny, syty obiad:) w sam raz na poniedziałek:)
    udanego nowego tygodnia kochana:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem ciekawa smaku tego sosu, mięsko wygląda apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń