wtorek, 28 kwietnia 2015

Babeczki z wodą sodową i białą czekoladą

A wszystko za sprawą Agnieszki. Tak oto powstały jedne z lepszych babeczek, które robię często, ale na blogu jeszcze się nie pojawiły. Dlatego dzisiaj na szybko zostawiam dla Was przepis, a sama biorę się za szparagi!


Składniki :
* 16 łyżek mąki pszennej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 4 płaski łyżki kakao
* 12 łyżek cukru trzcinowego
* 150ml wody mineralnej gazowanej 

* 100ml oleju rzepakowego
* 2 jajka

* łyżka ekstraktu waniliowego
* pół tabliczki białej czekolady - 50g 
Przygotowanie :
Mokre składniki rozmieszać, suche składniki dokładnie wymieszać. Mokre przelać do suchych, dodać posiekaną białą czekoladę, wymieszać. Ciasto przelać do papilotek na 3/4 wysokości. Piec 25 minut w 200 stopniach do tzw. suchego patyczka.

6 komentarzy:

  1. Ładnie wyrosły, takie idealne kopułki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Urocze babeczki czekoladowe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychotka:) Częstuję się, bo wyglądają wspaniale:)
    ściskam cię Martuniu

    OdpowiedzUsuń