sobota, 14 marca 2015

Kurczak w serowym sosie gorgonzola

Kurczaka chyba lubi każdy, prawda? Do tego dodałam pyszny ser pleśniowy oraz śmietankę. Czyż to nie jest danie idealne na sobotni obiad? Możecie podać z ryżem, makaronem ale i świetnie sprawdzi się po prostu do świeżego chleba. 


Składniki :
* 500g fileta z kurczaka
* 200g sera gorgonzola
* 200ml śmietanki kremówki 
* 3 łyżki oliwy z oliwek 
* łyżeczka przyprawy do kurczaka, sól, pieprz świeżo mielony 
* natka pietruszki

Przygotowanie :
Fileta pokroić w plastry około 2cm. Przyprawić, odstawić na pół godziny do lodówki. Usmażyć, dodać pokruszony ser i śmietankę. Zagotować. Przyprawić sos do smaku. Posypać natką pietruszki.
 

9 komentarzy:

  1. Wspaniałości, aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. moje smaki, sosy serowe moglbym jesc ciagle, gdyby nie te kalorie ;p

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham sos serowy, dzięki za inspirację :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zrobiłam tego kurczaka, użyłam sera z niebieską pleśnią i zajadaliśmy się nim aż nam się uszy trzęsły, pycha! :))

      Usuń
  4. Bardzo smakowicie wygląda ten kurczak :)

    OdpowiedzUsuń