piątek, 9 stycznia 2015

Kakao z pomarańczową nutą

Kakao idealnie rozgrzewa a przy tej pogodzie jest wręcz niezastąpione. U mnie dzisiaj z dodatkiem skórki pomarańczowej i ogromną ilością bitej śmietany. A co jak już grzeszyć to grzeszyć!

Składniki :
* litr mleka
* 3 łyżki dobrego kakao
* 5 łyżeczek brązowego cukru
* skórka otarta z jednej pomarańczy
* bita śmietana, tarta gorzka czekolada lub skórka pomarańczowa
Przygotowanie :
Mleko wymieszać z kakao, zagotować i dodać skórkę pomarańczową. Posłodzić. Odstawić na 5 minut, przecedzić. Rozlać do szklanek, udekorować bitą śmietaną. Kakao podawać mocno ciepłe.

4 komentarze:

  1. Cudowne! Dodatek pomarańczy to coś dla mnie, uwielbiam takie smaki! :))

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam, wyglada bardzo apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  3. kakao i skórka pomarańczowa muszą się świetnie uzupełniać :)

    OdpowiedzUsuń