wtorek, 9 grudnia 2014

Drobiowa roladka z pieczarkami

Coś idealnego do ryżu ? U mnie przeważnie kurczak. Dzisiaj roladka z fileta drobiowego z pysznym nadzieniem szpinakowym i z dużą ilością czosnku, co w tym zimowym okresie nam na pewno nie zaszkodzi. Nie polecam zabierać do pracy, ale na obiad będzie pyszne!

Składniki :
* 4 pojedyncze filety z kurczaka
* sól, pieprz świeżo mielony
* ulubiona przyprawa do kurczaka 
* 200g pieczarek
* łyżka oliwy z oliwek 
* 2 ząbki czosnku
* łyżka gęstej śmietany 18%

Przygotowanie :
Mięso umyć, rozbić. Przyprawić. Rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek oraz pieczarki, przyprawić i poddusić. Wymieszać ze śmietaną, odparować. Przestudzić. Nadzienie rozłożyć na mięso, zwinąć w roladkę. Przyprawić i upiec najlepiej na suchej patelni bądź w piekarniku. Podawać na ciepło z ryżem bądź kaszą.


6 komentarzy: