środa, 19 listopada 2014

Ryż z groszkiem do obiadu

Ryż do obiadu to świetna rzecz, jednak sam ryż z czasem staje się nudny. Dzisiaj moja propozycja na ryż z zielonym groszkiem, odrobiną masła i cebulką. Próbowaliście takiego połączenia czy wolicie zwykły ryż ugotowany na sypko?


Składniki :
* 2 torebki ugotowanego ryżu
* 2 łyżki masła
* mała cebula
* 250g zielonego mrożonego groszku
* sól, pieprz 


 Przygotowanie :
Na maśle zeszklić cebulę, dodać groszek i przyprawić do smaku. Poddusić, dodać ryż. Wymieszać, podawać na ciepło np do kurczaka.

14 komentarzy:

  1. Bardzo lubię :) szybko, prosto i smacznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Niezły pomysł. Z groszkiem łączyłam zawsze marchewkę i nawet do głowy , by mi nie przyszło połączyć go z ryżem...Muszę to przetestować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszny obiadowy dodatek:) mmmmmmmm

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdecydowanie wolę taki ryż z dodatkami, jest o wiele smaczniejszy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo często robię ryż z warzywami. Bardzo lubię takie dania :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. często robię ryż z warzywami, fajnie urozmaica dania :)

    OdpowiedzUsuń