środa, 10 września 2014

Papryka faszerowana

Dzisiaj kolejne danie, a właściwie i idealny pomysł na przystawkę. Tym razem pyszna parowana papryka, farsz z mięsem mielonym oraz ryżem jaśminowym i mnóstwo przypraw. Dla grzechu plasterki mozzarelli. Smacznego!


Składniki :
* 4 równe czerwone papryki
* 200g ryżu jaśminowego 
* 400g mięsa mielonego z szynki bądź z fileta drobiowego
* 4 pomidory
* ząbek czosnku
* cebula
* oliwa z oliwek
* przyprawy do smaku - bazylia, oregano

Przygotowanie :
Ze wszystkich papryk odciąć ogonki, tak by się nadawały jako przykrywki. Oczyścić z pestek. Uparować do miękkości. Czosnek i cebulę drobno posiekać, przesmażyć na oliwie razem z mięsem mielonym. Przyprawić, dodać pokrojone pomidory. Paprykę nadziać farszem, położyć na każdej plasterek mozzarelli. Można zapiec. Podawać na ciepło.

6 komentarzy:

  1. w sezonie często jem faszerowane warzywa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie papryki, ale tak rzadko je robię :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u mnie goszczą często takie faszerowane warzywa :)

      Usuń
  3. Jak to świetnie wygląda z tą mozzarellą, bardzo lubię nadziewane warzywa :)

    OdpowiedzUsuń