piątek, 5 września 2014

Leczo warzywne

Szybkie, sycące danie z samych warzyw. Idealne na kolację czy obiad. A już z jesienią leczo kojarzy mi się najbardziej. Robicie leczo? Lubicie? 
 Składniki :
* 3 cebule
* 2 czerwone papryki
* 4 pomidory
* 2 średnie cukinie 
* 3 łyżki oliwy z oliwek
* czerwona mielona papryka słodka i ostra
* sól, świeżo mielony czarny pieprz
* mieszanka przypraw do leczo


Przygotowanie :
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na dobrze rozgrzanej oliwie. Dodać przyprawy, podsmażyć. Pokroić w paseczki paprykę, przesmażyć z cebulą. Dodać półplasterki cukinii. Całość zagotować razem z pokrojonymi pomidorami. Spróbować, ewentualnie doprawić. Leczo podawać gorące z pieczywem. 
Warzywa psiankowate 2014

11 komentarzy:

  1. Uwielbiam leczo, zawsze dodaję do niego kiełbasę i te warzywa, jakich mam za dużo w danym momencie, więc zawsze jest inne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam, szczególnie z cukinią :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubimy leczo i robimy. Czasem z kiełbasą, kawałkiem kurczaka albo bez mięsa :) mniam

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam leczo :) pochłaniam je w dużych ilościach :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Koniecznie muszę wypróbować!
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie https://karolnakuchmaci.wordpress.com/
    PS: Obserwuję, liczę na rewanż.

    OdpowiedzUsuń