środa, 13 sierpnia 2014

Pieczone placuszki z cukinią - symbio.pl

Trochę lżejsza wersja klasycznych placków ziemniaczanych czyli pieczone na teflonie i oczywiście z cukinią. Polecam zajadać je z gęstym jogurtem naturalnym.


Składniki :
* duża cukinia

* jajko
* pół cebuli
* ząbek czosnku
* ulubione przyprawy
* 3 łyżki mąki owsianej razowej 
* łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie :
Cukinie zatrzeć na tarce, przyprawić solą i odstawić. Odcisnąć nadmiar soku. Dodać pozostałe przyprawy, mąkę oraz startą na tarce o małych oczkach cebulę i czosnek. Wymieszać, dodać oliwę z oliwek. Rozgrzać teflonową patelnie, smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Podawać na ciepło.
http://www.symbio.pl/
Zapraszam Was na stronę firmy oraz do polubienia FB - będziecie na bieżąco informowani o nowościach w sklepie.

14 komentarzy:

  1. Placki z cukinii są rewelacyjne :) Zawsze zadziwia mnie wszechstronność cukinii :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mnie też :) teraz będę robiła wieżyczki :)

      Usuń
  2. wyglądają smakowicie! i pieczone, czyli jak dla mnie super:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadłyśmy jeszcze placuszków cukiniowych, jak to możliwe? Nie mamy pojęcia :) ale szybko to nadrobimy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha :-) bardzo lubię placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. te są akurat z samej cukinii ale z ziemniakami też jadłam :)

      Usuń
  5. Oj uwielbiam takie cukiniowe placuszki, a jeszcze z dodatkiem kwaszonego ogórka mmm :)

    OdpowiedzUsuń
  6. cukiniowe są pyszne!:) ja podaję je z sosem jogurtowo - koperkowym zamiast z samym jogurtem:)

    OdpowiedzUsuń