wtorek, 19 sierpnia 2014

Jesienne wieżyczki z bazyliowym Almette

Czuć jesień w powietrzu, oj czuć. Teraz jest najlepszy czas na przetwory z pomidorów, cukinii czy bakłażana. Właśnie z tych warzyw przygotowałam szybką przekąskę, idealną do podania na ciepło z kieliszkiem dobrego winka. 



Składniki :
* pół bakłażana
* pół cukinii 
* 3 pomidory malinowe 
* pół opakowania serka Almette z bazylią
* 6 plasterków ogonówki wędzonej surowej
* ulubione przyprawy
* oliwa z oliwek

Przygotowanie :
Bakłażana i cukinię opłukać, pokroić w grubsze plastry, posolić i odstawić na 5 minut. Przyprawić, rozgrzać łyżkę oliwy i smażyć do miękkości. Układać wieżyczki : cukinię, pomidor, serek Almette z bazylią, ogonówka, bakłażan. Aż do wyczerpania składników. Najlepiej podawać od razu, na ciepło.

Warzywa psiankowate 2014

12 komentarzy: