środa, 6 sierpnia 2014

Fasola z pomidorami - symbio.pl

Lubię małą, białą fasolkę Jaś. Zawsze jak robię po bretońsku, to w większej ilości, by to co zostanie przełożyć w słoiczki i pasteryzować na kiedyś tam. Bo te kupne są nie do zjedzenia. Moja dzisiejsza propozycja to właśnie taka mała fasolka ze świeżymi pomidorami, oraz kawałkiem chudego mięsa i kiełbaski. Coś dla tych na diecie.


Składniki :
* pół kg fasolki ekologicznej białej
* kg świeżych pomidorów
* łyżka przecieru pomidorowego
* łyżka oliwy z oliwek
* sól, pieprz do smaku
* ulubione zioła
* 30 dag chudej wędliny drobiowej 

Przygotowanie :
Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Ugotować do miękkości. Odlać wodę. Rozgrzać oliwę, przesmażyć wędlinę bądź mięso. Można dodać czosnek i cebulkę. Pomidory pokroić w kostkę. Przesmażyć, dodać przyprawy i zioła. Całość dusić razem z fasolą. Zagotować. Przełożyć do słoików. Pasteryzować 20 minut.
Zapraszam Was na stronę firmy oraz do polubienia FB - będziecie na bieżąco informowani o nowościach w sklepie.

6 komentarzy:

  1. Bardzo dobry pomysł, taka fasolka to coś w sam raz na nadchodzącą jesień :)

    OdpowiedzUsuń
  2. takowej jeszcze nie jadłam ;) musi być pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm... szkoda, że nie mogę fasoli:P

    OdpowiedzUsuń