sobota, 26 lipca 2014

Mojito arbuzowe

Tak przy weekendzie, troszeczkę alkoholowo. Druga wersja tego klasycznego drinka. Z dodatkiem orzeźwiającego arbuza. Który Wam bardziej zasmakuje? 


Składniki :
* 2 plasterki limonki
* pół szklanki miąższu z arbuza - bez pestek
* świeża mięta 
* mnóstwo kostek lodu
* 2 łyżeczki brązowego cukru
* 50ml białego rumu
* napój typu sprite do uzupełnienia szklanek

Przygotowanie :
Miąższ arbuza przełożyć do szklanki, zasypać cukrem, dodać miętę, limonkę i dobrze utrzeć, aż składniki puszczą sok. Dodać rum, lód i całość uzupełnić napojem. Podawać z limonką oraz listkami mięty.

 

8 komentarzy:

  1. Arbuz to moja miłość, fajna odmiana mojito :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam, szczególnie z dojrzałym arbuzem :)

      Usuń
  2. Martuś zwariowałam :-) kocham mojito a dodatek arbuza to po prostu bomba :-) z chęcią takie zrobię :-) dzięki za super pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam, musi byc super orzeźwiające :)

    OdpowiedzUsuń