czwartek, 17 lipca 2014

Makaron z zieloną fasolką i suszonymi pomidorami

To, że z makaronu można wyczarować rewelacyjne danie już wiecie. Dzisiaj propozycja z wykorzystaniem włoskiego makaronu Rigatoni. Pyszne połączenie smaków, które Wam polecam!



Składniki :
* szklanka ugotowanego makaronu Rigatoni 

* duża garść zielonej fasolki szparagowej 
* 5-6 suszonych pomidorów
* 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 
* pierś z kurczaka
* dowolne przyprawy i świeże zioła 
Przygotowanie :
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć kurczaka pokrojonego w paseczki, dodać fasolkę. Wszystko przyprawić, dodać pokrojone suszone pomidory. Połączyć z makaronem ugotowanym al dente. Całość posypać np rzeżuchą.

http://www.mantini24.pl/

16 komentarzy: