czwartek, 17 lipca 2014

Makaron z zieloną fasolką i suszonymi pomidorami

To, że z makaronu można wyczarować rewelacyjne danie już wiecie. Dzisiaj propozycja z wykorzystaniem włoskiego makaronu Rigatoni. Pyszne połączenie smaków, które Wam polecam!



Składniki :
* szklanka ugotowanego makaronu Rigatoni 

* duża garść zielonej fasolki szparagowej 
* 5-6 suszonych pomidorów
* 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 
* pierś z kurczaka
* dowolne przyprawy i świeże zioła 
Przygotowanie :
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć kurczaka pokrojonego w paseczki, dodać fasolkę. Wszystko przyprawić, dodać pokrojone suszone pomidory. Połączyć z makaronem ugotowanym al dente. Całość posypać np rzeżuchą.

http://www.mantini24.pl/

16 komentarzy:

  1. pycha! wpadłabym na taki obiadek:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zapraszam! Makaron mam zawsze w domu :)

      Usuń
  2. Nie powiem, ciekawa propozycja, chętnie bym zjadła teraz taki makaron :)

    OdpowiedzUsuń
  3. smakowicie wygląda :) wpraszamy się na dużą porcję:)

    OdpowiedzUsuń
  4. łał! jakie cudo! aż dziwne, że wcześniej tu nie byłam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak jest makaron to ja zawsze mówię tak :-) pyszności wyczarowałaś :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. MMM.... pyszne i pięknie wyglądające- ideał!

    OdpowiedzUsuń
  7. Idealny przepis na lato :)

    OdpowiedzUsuń