sobota, 14 czerwca 2014

Truskawkowy Eton Mess

Ten znany deser, króluje tego lata ze względu na szybkość przygotowania. Ja polecam coś w pucharkach na weekendowy deser. Częstujcie się! Ja mój sobotni i niedzielny dzień mam już zaplanowany w 105%, ale Wam życzę pogody i odpoczynku.



Składniki :
* szklanka truskawek
* jogurt grecki
* serek mascarpone
* bezy


Przygotowanie :
Truskawki pokroić, ułożyć w pucharkach. Dodać pokruszone bezy - u mnie są z piekarni, ale polecam zrobić samemu. Jogurt wymieszać z serkiem mascarpone - można dodatkowo dosłodzić, ale bezy są już dla nas wystarczająco słodkie. Kremem polać bezy, dodać warstwę bezy na krem i kilka truskawek. Ozdobić listami mięty. Deser podaję schłodzony.
Milion smaków truskawek

12 komentarzy:

  1. moje plany na ten weekend to niestety nauka i egzaminy :(
    a deser pychota:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. między nauką trzeba zjeść jakiś deser :)

      Usuń
  2. rozumiem, że krem robisz ze zmieszanego jogurtu i serka? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, trochę odchudzam mascarpone jogurtem :)

      Usuń
  3. Pychotka :-) uwielbiam takie deserki :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) u mnie też się cieszą powodzeniem

      Usuń
  4. częstujemy się, bo wygląda obłędnie! :D

    OdpowiedzUsuń