poniedziałek, 9 czerwca 2014

Tatar truskawkowy

Co myślicie o truskawkach podanych z miętą, cukrem trzcinowym i sosem balsamicznym? Ja do tej pory uwielbiałam truskawki z cukrem i śmietaną. Jednak te podbiły moje serce. Były pyszne, idealne do racuszków bądź omletów na słodko. Spróbujcie!



Składniki :
* szklanka truskawek
* garść świeżej mięty
* garść świeżej bazylii 
* łyżka brązowego cukru
* łyżeczka sosu balsamicznego
* łyżeczka oliwy z oliwek
* szczypta soli i pieprzu do smaku



Przygotowanie :
Truskawki pokroić w kostkę. Miętę i bazylię drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, można dodać łyżeczkę bułki tartej bądź tartych migdałów. Wyłożyć, podawać zimne z łyżką jogurtu greckiego.
Milion smaków truskawek

14 komentarzy: