środa, 18 czerwca 2014

Młode ziemniaczki z koperkiem

Teraz gdy młode ziemniaki są już tanie, proponuję dodawać je do każdego obiadu. Idealnie sprawdzą się do chłodnika 


Możemy je także podawać z gołąbkami

Korzystajmy! 


Składniki :
* kg młodych ziemniaków, najlepiej mniejszych
* sporo świeżego koperku
* opcjonalnie masło 
Przygotowanie :
Ziemniaki namoczyć, wyszorować, można obrać. Ugotować w lekko osolonej wodzie. Posypać świeżo posiekanym koperkiem.

4 komentarze:

  1. Pyszne :-) i nic więcej nie trzeba :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Młode ziemniaczki z koperkiem smakują zawsze i ze wszystkim :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u mnie dzisiaj będą z pieczonym kurczakiem i brokułem :)

      Usuń