sobota, 28 czerwca 2014

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Jest ktoś kto nie lubi fasolki szparagowej ? Chyba nie! U mnie króluje co lato pod każdą postacią, ale najbardziej smakuje mi ciepła prosto z wody. Jednak domownicy uwielbiają tą z bułka tartą i ta chyba jest najbardziej znana. Polecam!



Składniki :

* pół kg fasolki szparagowej
* 3 łyżki masła
* łyżka bułki tartej
* sól

Przygotowanie :
Fasolkę obgotować w osolonej wodzie, odcedzić. Masło rozpuścić, dodać bułkę tartą, przesmażyć. Dodać fasolkę, wymieszać. Podawać na ciepło.

16 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Gosiu moja też :) ale wiesz :) ciiiiiiiiiiiii :)

      Usuń
  2. mmmmm jedno ze sztandarowych dań mojej kuchni o tej porze roku :) najlepsze z najlepszych!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam fasolkę szparagową! Staram się ją jak najczęściej jadać i o dziwo nie obrzydła mi jeszcze:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Cieszę się, że już można jeść fasolkę, bo bardzo ją lubię, właśnie taka prostą, z masłem i bułeczką :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bo z fasolką nie ma co kombinować :)

      Usuń
  5. Pyszna jest :-) ja lubię ją jeszcze z pomidorkami :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. ile czasu się gotuje fasolkę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. około 20 minut, nie rozgotowana jest najlepsza!

      Usuń