sobota, 3 maja 2014

Dip z suszonymi pomidorami

Ten dip jest fantastyczny i przeze mnie nazywany zielonym albo błotnym. Taki właśnie kolor uzyskujemy po dodaniu oleju z pestek dyni. Ten smak, pasuje i do sałatek i do kiełbasek czy mięsa z grilla. Po prostu musicie się przekonać, a jeśli uwielbiacie suszone pomidory to na pewno zdobędzie Wasze podniebienie. 




Składniki :

* pół szklanki jogurtu greckiego
* 2 suszone pomidory dobrze odsączone z oliwy
* łyżeczka oleju z pestek dyni
* sól, pieprz do smaku


Przygotowanie :

Pomidory drobno posiekać, dodać do jogurtu. Dobrze wymieszać z olejem, przyprawić do smaku. Schłodzić. 

http://www.zdrowy-olej.pl/

4 komentarze:

  1. olej z pestek dyni ma charakterystyczny smak ;) a taki dip z chęcią wypróbuję kochana!!! :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mnie ten właśnie chyba smakuje najbardziej! :)

      Usuń