czwartek, 17 kwietnia 2014

Wafle przekładane z czekoladową polewą

Wafle przełożone kajmakiem można jeszcze polać czekoladą i mamy dwie różne wersje do podania. Które Wam bardziej smakują?





Składniki :
* paczka wafli
* masa krówkowa o smaku kokosowym Helio
* masa krówkowa o smaku advocata Helio 
* polewa i dekoracja mleczna Helio 





Przygotowanie :
Wafle przekładamy masą. U mnie dwa smaki. Przykrywamy szczelnie folią spożywczą, dociskamy deseczkami i odstawiamy na noc. Wafle polewamy rozpuszczoną polewą i odstawiamy na 20 minut do przestygnięcia. Kroimy w prostokąty. 

10 komentarzy:

  1. Smaczna propozycja :) Domowe wafle najlepsze ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Mi smakują każde spod Twioich rączek. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jutro będę robić te wafle :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Proste i pyszne ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. A jak je najlepiej przechowywać...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u mnie nie zostają , więc nie przechowuje, ale szczelnie zamknięte w pudełku na pewno przetrwają

      Usuń