poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i pieczarkami

Chciałam przygotować jajka bez dodatku majonezu, ale żeby były równie pyszne. Pieczarki lubi chyba każdy, dodatek suszonych pomidorów robi smaczek. To moja trochę inna propozycja na farsz do wielkanocnych jajek. Mam nadzieję, że taka odmiana i Wam posmakuje!







Składniki :
* 6 jajek
* szklanka drobno posiekanych pieczarek
* pół cebuli
* 4 suszone pomidory plus 2 łyżki oliwy z pomidorów
* łyżka szczypiorku
* łyżka rzeżuchy
* sól, świeżo mielony czarny pieprz
* sałata





Przygotowanie :
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Przekroić na połówki. Na oliwie z suszonych pomidorów podsmażyć posiekaną cebulę razem z pieczarkami, przestudzić. Pomidory posiekać, wymieszać z pieczarkami oraz roztartymi żółtkami z jajek. Dodać posiekany szczypiorek i rzeżuchę, przyprawić do smaku. Nadziać jajka. Na talerzu ułożyć listki sałaty, połówki faszerowanych jajek, całość przyprawić świeżo mielonym pieprzem.

Jajka na Wielkanoc Wielkanocne Smaki - edycja IV

14 komentarzy:

  1. mniammmm:D ale pyszne! też się dzisiaj zbieram za faszerowanie:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u mnie z jajkami już chyba koniec :)

      Usuń
  2. Mam też ochotę na farsz z suszonymi pomidorami:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaka piękna sceneria do zdjęć. :) Uwielbiam faszerowane jajka z każdym nadzieniem! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dobrze mieszkać na wsi i mieć swój ogród :) na razie tylko mięta jest, ale zdjęcia robi się przyjemnie :) gdy jest słońce :) ja też lubię takie kombinacje z jajkami :)

      Usuń
  4. Odpowiedzi
    1. ja też :) a mam dobre! włoskie :)

      Usuń
    2. ja też:) i również mam zamiar zrobić takie na wielkanocny stół :)

      Usuń
  5. ja bardzo lubię faszerowane jajka!!

    OdpowiedzUsuń