poniedziałek, 17 marca 2014

Mizeria czyli ogórki ze śmietaną

Kolejna propozycja na sałatkę do obiadu. Pojawiają się już ogórki gruntowe, cena jeszcze co prawda szału nie robi, ale na mizerię możemy sobie pozwolić.





Składniki :
* 5 ogórków gruntowych
* mała cebula
* mała śmietana 12 %
* sól, pieprz 





Przygotowanie :
Cebule pokroić w drobną kostkę, ogórki zetrzeć na tarce na cienkie plasterki. Całość wymieszać, posolić. Odstawić na 20 minut. Odlać wodę, przyprawić pieprzem i wymieszać ze śmietaną. 

6 komentarzy:

  1. Moja mama dodaje jeszcze ocet - jest pyszna. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. octu nigdy nie dawałam, muszę spróbować :)

      Usuń
  2. świetna do wiosennego obiadu:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mizeria! jeden z najlepszych obiadowych dodatków :)))))))

    OdpowiedzUsuń