sobota, 22 lutego 2014

Jajka zapiekane w kokilkach

Te jajka są idealne na weekendowe śniadanie. Robimy je w parę minut, do tego szczypiorek i ulubione pieczywo. Nic więcej nie potrzeba by zjeść śniadanie idealne.



Składniki :
* po 2 jajka na kokilkę
* łyżeczka masła
* po 3 cienkie plasterki boczku wędzonego 
* szczypiorek
* sól, pieprz



Przygotowanie :
Każdą kokilę trzeba dobrze wysmarować masłem. Wyłożyć boczkiem i wbić jajka. Przyprawić. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na 10 minut. Zapiec. Posypać świeżo mielonym pieprzem oraz szczypiorkiem. Podawać ciepłe z pieczywem. 
Zapraszam Was na stronę sklepu.
Na FB sklepu oraz blog kulinarny.

18 komentarzy:

  1. śniadanie mistrzów :) szybkie, pyszne, pożywne

    OdpowiedzUsuń
  2. podobne jaja zapiekane w kokilkach z dodatkami robiłam kilka razy i potwierdzam są pyszne!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dobra alternatywa dla tych smażonych :)

      Usuń
  3. Na dobrą sprawę to nie mój smak, ponieważ nie przepadam za jajkami - poza przetworzeniem ich w ciastach :D - ale świetny pomysł na wykorzystanie kokilek, ja zawsze bawiłam się nimi wyłącznie do wypieków sufletów ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. u mnie też dziś jajka zapiekane w kokilkach:) to chyba jakiś weekend na zapiekane jajka bo widziałam już na kilku blogach:)
    Twoje równie pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudowne śniadanie! Myślę, że na kolację też można sobie takie jajka czasem zrobić, choćby dziś :))

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszny pomysł na śniadanie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bez jajek nie wyobrażam sobie sobotniego śniadania, ten sposób na nie jest dość wykwintny, choć prosty. Zainspirowałaś mnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. prosty i pyszny :) a i inny niż smażone jajka czy jajecznica :)

      Usuń
  8. Insipracja na sobotni poranek:)

    OdpowiedzUsuń