sobota, 2 listopada 2013

Twarożek z rzodkiewką

Dzisiaj mój ulubiony dodatek do chleba czyli twaróg ze śmietaną , rzodkiewką i czerwoną cebulą. Ja bardzo lubię taki twarożek na kanapki. Bez względu na porę roku jest pyszna. Zapraszam do spróbowania !
Twarożek z rzodkiewką

 
 
Składniki :
  • * kostka półtłustego twarogu
  • * mała śmietana 12%
  • * cebula czerwona
  • * pęczek rzodkiewki 
 
 
 
Przygotowanie :
Twaróg rozgniatam razem ze śmietaną. Dodaję pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz startą na tarce o grubych oczkach rzodkiewkę. Wszystko razem dokładnie połączyć. Przyprawić do smaku.

10 komentarzy:

  1. mmm, jaka apetyczna kanapunia! mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. witam,czy moze pani opisac i wypróbować potrawe śledzi z drzemem

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie mogę i nie chcę bo to nie moje smaki :)
      ale jeśli Ty się tym zajadasz to daj znać jak smakuje ;)

      Usuń
  3. Uwielbiam taki twarożek :) Najlepiej smakuje na świeżym powietrzu :) !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja jadłam wczoraj na śniadanie i był pyszny :)

      Usuń
  4. ojj to moje smaki :) świeże pieczywo i taki twarożek ... mniam !

    OdpowiedzUsuń
  5. Oj też tak lubię!
    Zapraszam na szaleństwo z szafranem

    OdpowiedzUsuń