sobota, 30 listopada 2013

Panierowane parówki - szaszłyki

Moja propozycja na wieczór andrzejkowy. Szaszłyki biorą udział w konkursie organizowanym na blogu Justyny. 
Tutaj odsyłam Was do wszystkich szczegółów. Jeśli macie chęć wziąć udział to do końca dnia macie jeszcze czas.
konkurs Roczek z Pomocnikami
Składniki :
  • * 5 parówek z szynki 
  • * 3 łyżki bułki tartej
  • * 1 łyżeczka ulubionych przypraw np. do pizzy 
  • * 1 jajko
  • * olej do smażenia

 
Przygotowanie :
Parówki pokroić na równe kawałki. Nadziewać na przemian na szaszłykowe patyczki. Rozkłócić jajko. Maczać dokładnie w jajku. Bułkę tartą wymieszać z ziołami i obsypać szaszłyki. Czynność powtórzyć żeby parówki dobrze obtoczyć w bułce. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Podawać ciepłe z ulubionym sosem. U mnie z czosnkowym z dodatkiem ketchupu.

 


6 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. robię je od paru lat a dopiero dzisiaj pomyślałam że na przekąskę będą jak znalazł :)

      Usuń
  2. Ale fajny pomysł, taki nietypowy sposób zaserwowania parówek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mnaim ten skwierczący tłuszczy :>

    OdpowiedzUsuń