poniedziałek, 23 września 2013

Zapiekane włoskie bagietki

Dobry pomysł na ciepłą kolację. Połączanie bagietki z oliwą i czosnkiem oraz zapiekane pomidory z mozzarellą. Były pyszne.
 
Składniki :
* bagietka
* 2 łyżki oliwy z oliwek
* 2 ząbki czosnku
* kulka mozzarelli 
* 8 plastrów pomidora
* bazylia
* pieprz czarny świeżo mielony
Przygotowanie :
Bagietkę przeciąć na pół. Polać każdą oliwą i nasmarować zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Zapiec około 10 minut. Na ciepłe bagietki rozłożyć plasterki pomidora oraz ser mozzarellą. Można dodać bazylię. Zapiec aż ser się rozpuści. Przyprawić świeżo mielonym pieprzem.

8 komentarzy:

  1. Jeju, jaki u Ciebie ruch;) Co chwilę coś nowego;) Aż mnie naszła ochota na bagietki, ale nie mam bagietek i sera;P Pomidory by się na ogrodzie znalazły:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. piszę jak mam czas :) ciągle się coś je :)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. bardzo ciekawe połączenie z tym czosnkiem :)

      Usuń
  3. Mniam! Uwielbiam taka zapiekana bagietkę. Pozdrawiam i zapraszam do siebie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale bym teraz taką zjadła...;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zapraszam :) wszystko poza czosnkiem mam do ich zrobienia :)

      Usuń