czwartek, 5 września 2013

Łosoś z patelni

Prosty i szybki sposób na rybę. W tej wersji łosoś. W tym roku na pewno będzie gościł u mnie na wigilijnym stole. 



Składniki :
  • * łosoś
  • * pieprz czarny mielony
  • * mąka pszenna 
  • * cytryna
  • * olej , oliwa bądź patelnia teflonowa 
     
Przygotowanie :
Łososia przyprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Oprószyć mąką. Smażyć około 5 minut z każdej strony na małym ogniu. Rybę podawać ciepłą.

8 komentarzy:

  1. pyszny zdrowy obiad:) bardzo lubię łososia:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja uwielbiam łososia wędzonego pokropionego cytrynką. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglada apetycznie chyba sie skusze na ten przepis ,robisz go bez soli?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bez soli , ryba z morza słona była - to nie był łosoś z marketu tylko od rybaka

      Usuń