wtorek, 17 września 2013

Jarmarczna pajda chleba z mięsem mielonym i cebulą

Nie było nam dane kupić tej pajdy jak co roku na Jarmarku Michała w Żaganiu więc trzeba było zrobić w domu. Te na stoiskach wyjątkowo w tym roku były z kiełbasą co zniechęciło mnie jeszcze bardziej. 
Robiłam je w zeszłym roku i były pyszne. Dobre mięso , cebulka smażona i ogórek kiszony. 
 
 
 
Składniki :
  • * dobrej jakości chleb wiejski
  • * 4 duże cebule
  • * pół kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 
  • * 3 łyżki oleju rzepakowego
  • * sól , pieprz , majeranek
  • * domowe kiszone ogórki
Przygotowanie :
Pokroić cebulę w piórka , zeszklić na oleju i przyprawić . Mięso przesmażyć na oleju z przyprawami. Chleb podpiec żeby był chrupiący. Nałożyć cebulę i mięso . Podawać z kiszonym ogórkiem.

4 komentarze:

  1. Konkretna kanapka, pysznie wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. juz ja robie:P mniam mniam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeśli masz ochotę dodać zdjęcie swojej pajdy na fb bloga to zapraszam :)

      Usuń