wtorek, 3 września 2013

Czysty barszcz czerwony

Dzisiaj przepis na czysty barszczyk. Idealny do krokietów bądź pierogów. Sam też jest pyszny - na pewno lepszy od tego kupionego w sklepie.

 
Składniki :
  • * pół kurczaka w wersji wigilijnej wybieramy sam bulion warzywny
  • * cebula
  • * kawałek selera plus natka
  • * 2 marchewki
  • * por
  • * pietruszka
  • * liść laurowy , ziele angielskie , pieprz ziarnisty
  • * 2 ugotowane buraki pokrojone w plasterki plus woda z gotowania
  • * sól  i cukier do smaku
     
 Przygotowanie :
 Zagotować mięso wraz z przyprawami. Dodać całą włoszczyzną wraz z przypaloną cebulą. Gotować do miękkości mięsa. Przecedzić . Do wywaru dodać buraki . Przyprawić do smaku.

4 komentarze:

  1. pycha:) bardzo lubię barszczyk:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też i zawsze wybierałam ten z Winiary instant

      Usuń
  2. Domowy barszczyk na pewno jest smaczniejszy i przede wszystkim zdrowszy niż ten z papierka :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jestem tego samego zdania choć czasem wybieram gotowy z Winiar instant

      Usuń