środa, 14 sierpnia 2013

Panna cotta inaczej

Panna cotta to włoski deser. U mnie będzie trochę inaczej. 
Składniki :
* pół litra śmietanki 30%
* pół szklanki cukru
* cukier waniliowy bądź laska wanilii
* żelatyna  
 
 
Przygotowanie :
Wszystkie składniki ( oprócz żelatyny ) zagotować i przez 10 minut gotować na bardzo małym ogniu. Zdjąć z ognia. Dodać żelatynę i mieszać aż do rozpuszczenia. Rozlać do filiżanek i odstawić do wystygnięcia.
Sos do mojego deseru to kisiel. Truskawkowy oczywiście. Dobra alternatywa gdy nie mamy truskawek.
 

2 komentarze:

  1. Super
    Dzięki że mi przypomniałaś muszę ją zrobić.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moja taka oszukana,ale była bardzo dobra :)

      Usuń