czwartek, 1 sierpnia 2013

Biszkopt z czarną porzeczką

Składniki :
  • * 6 jajek
  • * 1,5 szklanki cukru
  • * 2 szklanki maki tortowej 
  • * 2 łyżeczki proszku do pieczenia 

Przygotowanie :
Jajka ubijamy na puszystą masę , dodajemy po trochę cukru i mieszamy około 5 minut .
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia , powoli wsypując do masy jajecznej , mieszamy .
Wrzucamy czarną porzeczkę obtoczoną w cukrze oraz żurawinę. Pieczemy do godziny w 180 stopniach , po 40 minutach można sprawdzić delikatnie patyczkiem czy ciasto jest upieczone .
W mojej wersji posypałam jeszcze cukrem pudrem .

10 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. nie wygląda , ale smakuje :) jak ktoś lubi kwaskowate ciacha :)

      Usuń
  2. bardzo lubię biszkoptowe ciasta ;D
    smacznie wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja uwielbiam biszkopty pod każdą postacią :)

      Usuń
  3. proste i pyszne ;)
    obserwuje i zapraszam do siebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Znalazłam swój raj na ziemi ! Wpadam na kawusię i ciacho :D

    OdpowiedzUsuń
  5. rewelacyjne ciasto,wpasnie niedawno upiekłam i jest pyszne ,łatwe ,polecam!

    OdpowiedzUsuń