niedziela, 21 lipca 2013

Kalafior z bułką tartą

Ot żadna filozofia z kalafiorem, ale w sezonie są tak pyszne że podaję pierwszy przepis na kalafiora. My uwielbiamy takiego z masełkiem i bułką tartą. Tak wiem, że to tyle kalorii, ale ten smak! Smacznego!




Składniki :
* kalafior
* 3 łyżki masła
* łyżka bułki tartej
* sól do smaku



Przygotowanie :
Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Masło rozpuścić, dodać bułkę tartą, przesmażyć, posolić do smaku. Polać kalafior.

5 komentarzy:

  1. Takiego kalafiora to ja mogę jeść cały czas, choć ja dzielę przed gotowaniem na różyczki. Jest pyszny!!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha mega kaloryczne przez masełko, ale na małą porcję bym się skusiła.. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dobre masło nie jest złe :) zjadłam może 1/4 tego małego kalafiora :)

      Usuń
  3. A ja kalafiora gotuję na parze to dopiero pychota☺

    OdpowiedzUsuń